STROUHANÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

24. října 2016 v 15:53 |  recepty
Tohle je můj úplně nejoblíbenější koláč! Miluju ho od mala a nikdy jsem se nesetkala s tím, že by někomu nechutnal a rozhodně neni nějak extra těžký.
kvalita fotek je děsná, nemohla sem najít zrcadlovku, takže foceno na mobil.


INGEDIENCE

KAKAOVÁ ČÁST
- 250g hery
- 4 lžíce mléka
- 1 vanilkový cukr
- 30 g kakaa na vaření
-1/2 pytlíku prášku do pečiva

TVAROHOVÁ NÁPLŇ
-1 kg měkkého tvarohu (ten v papíru, ne kelímku viz foto)
- 300 g cukru krystal
- 4 vejce
- 1 lžička solamylu
- 10g másla

Jako první věc a nějakou chvilku před samotným pečením si určitě vyndejte ven heru(250g), protože se to dělá o dost líp, když je změkklá.
Když už máte pocit, že se vám s ní bude dpbře pracovat, nebo aspoň neí pořád tuhá, tak jí heru(250g),dejte do mísy. Já si jí většinou ještě rozkrájím na pár menších kousků. Dál se k ní přidá 400g polohrubé mouky, 4 lžíce mléka 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva a 30g kakaa na vaření(radši zdůrazňuji, protože má sestra by na 90% jestli kakao na vaření, nebo granko). Vše začněte zpracovávat a hnít a vyklepněte si to(nebo rovnou vše dávejte) na kuchyňskou linku. Musíte hnít, než vznikne pevná hnědá hmota. Chvilku to zabere, ale nebojte, povede se to. Když už mám jeden pevný hnědý kus tak na to začnu obalovat "drobky" kolem a jde to raz dva. Určitě poznáte, že už máte "to" co máte mít podle struktury a navíc to má krásnou hnědou čokoládovou barvu. Následně si ten jeden velký kus rozdělte na dva menší, jak mám psáno u mě v kuchařce, na dvě šišky. Nevažte se s tim, neměřte se s tim, proste bajvočko. Dejte si je do fólie, nebo sáčku a uložte do mrazáku.

Teď přichází část, kterou nesnáším a to čekat, mež to ztuhne. Nechtě to minimálně hoďku, ale klidně i víc.

Na náplň si smícháte 1 kg tvaroha, ale v poslendí době dávám jen 0,75kg(3 tvarohy), 300g cukru krystal, 1 lžičku solamylu a 10g másla.Čtyři vejce si rozdělte na žloutky a bílky a pokud máte doma nějakýho super šikovnýho robota, dejte si tam bílky zpracovat a mezitím žloutky přidejte k tvarohům atd. Vše věci které jsou v míse s tvaorem smíchejte dohromady, nejdříve to jde hůř. ale postupně by to mělo jít líp a lép. Když je sníh krásně tuhý(nebo ho teď teprv vyšleháte ručně), tak ho postupně začněte vmíchávat do tvarohové směsy, než vznikné husté dobré těsto.

Teď si z mrazáku vyndejte čokoládovou šišku(pokud ji tam necháte přes noc, tak aspoň o pár minut dřív, než jí budete používat ať drobet změkně) a na hrubé straně struhadla to nastrouhejte( pokud to nenecháte dostatečně ztvrdnout tak se to dělá špatně). Když to máte nastrouhaný, tak tím vyplňtě dno pečící formy(vymazat či papír) a následně na to "nalijte" tvarohovou směs. S druhou šiškou udělejte to stejný, akorár to dáte na vrch, jako horní část.

Pečte to na 170 stupňů cca 45 minut.
Dobrou chuť,
Adéla














 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama